Műanyag vagy fa?

A fa egy élő anyag, emberközelibb, barátságosabb. De tudomásul kell venni, hogy időjárásra érzékenyebb: másként viselkedik a száraz nyári időkben mint a párás esős ősszel.

A fa nyílászárót natúr kivitelben vagy gyári festéssel is lehet kérni, de mindkét esetben néhány évente felületkezelni kötelező! Ezáltal a nyílászárók színén is változtathatunk, felfrissítve ezzel otthonunk hangulatát. Fontos azt is tudni, hogy az otthoni favédelem közel sem olyan hatásos és tartós mint a gyári.

A műanyag nyílászáró dísze a modern házaknak. Nem vetemednek, nincs szükség festésre, így akár 40-50 évig is szolgálhatják kényelmünket. (Jómagam láttam külföldön 1960as években beépített, mind a mai napig működő műanyag ablakot.) A műanyag nyílászáró jobban zár, éppen ezért kevésbé szellőzik a lakás, így könnyebben párásodnak a helyiségek. Ezért mindenképpen szükséges a gyakori szellőztetés vagy annak automatikus megoldása.

A hosszú élettartam érdekében mindkét nyílászárót évente illik karbantartani: a vízréseket kitisztítani, vasalatokat áttörölni, átolajozni.

Ha ár alapján döntünk, fontos tudnunk, hogy a műanyag nyílászáró általában olcsóbb mint a fa ablak.

E-mail info@alfanyilaszaro.hu

Telefon +36 (28) 387 084

Web nyilaszarokereskedes.hu

Székhely 2112 Veresegyház,
Szadai út 3.

Adószám 14293726-2-13

Lorem ipsum Lorem ipsum
Lorem ipsum Lorem ipsum
Lorem ipsum Lorem ipsum
Lorem ipsum Lorem ipsum